maandag 2 mei 2011

Kennismaken met vertaalsoftware via Tools Garage

Door Mariëlle van Benthum


De webpagina Tools Garage van Language Automation Inc. biedt vertalers gratis digitale software en de nieuwste versies van vertaalsoftware van bekende leveranciers, om deze beperkte tijd uit te proberen.

Vertaalsoftware uitproberen
Op Tools Garage is een heel scala aan functionaliteiten op proef te downloaden, van accounting software en woordentellers tot vertaalgeheugens en projectmanagementsoftware. Deze opsomming is verre van compleet. Op de website vindt u een veel uitgebreidere lijst, inclusief de nieuwste aanwinsten.

Niet-commerciële tools
Ook is er een groot aanbod van niet-commerciële tools. Zo is terminologiebeheer een fluitje van een cent met de gratis tool Glossy. U maakt woordenlijsten tijdens het vertalen en u kunt alle gevonden termen in de tekst laten markeren. U kunt externe woordenlijsten importeren en uw eigen woordenlijsten delen met anderen. Glossy is ook geschikt voor het vertalen van webpagina's.

Nog een paar voorbeelden
Met Screenshot.dll maakt u snel een afbeelding van uw gegevens op het scherm. Ook voor woorden tellen bestaan gratis hulpmiddelen, zoals Text Count. En WordFisher kan een alternatief vormen voor duurdere vertaalsoftware. Erich Brandenbergers achttal Word-macro's komen onder meer van pas bij het vergelijken van documenten, het converteren van hoeveelheden in het metrieke stelsel naar waarden in het imperiale stelsel en andersom, het maken van woordenlijsten en het voorvertalen van uw teksten.

Kortom: het aanbod is te groot voor één artikel op Vertalersnieuws. We zijn wel benieuwd naar uw bevindingen bij het gebruiken van deze praktische hulpmiddelen, dus heeft u zin in de pen te klimmen om er een of meerdere te recenseren, dan horen we het graag.

Meer informatie: Tools Garage

Geen opmerkingen: