donderdag 26 november 2009

Nieuwe rekeningnummers belasting betalen

De belastingdienst gaat per 1 december 2009 en 1 januari 2010 werken met nieuwe rekeningnummers voor het innen van belasting via respectievelijk aangiften en aanslagen. Let dus goed op of u uw betaling overmaakt naar het juiste rekeningnummer!

Meer informatie: Nieuw rekeningnummer voor belasting betalen

Speciale website om btw terug te vragen uit EU-landen

Bericht op Belastingdienst actueel voor ondernemers d.d. 25 november 2009

Wilt u in 2010 btw terugvragen uit andere EU-landen, dan kunt u daarvoor vanaf 1 januari terecht op een speciale internetsite van de Belastingdienst. U hebt daarvoor inloggegevens nodig, die u vanaf 1 december kunt aanvragen. Per btw-identificatienummer kunt u 1 maal inloggegevens aanvragen.

Inloggegevens aanvragen kan via www.belastingdienst.nl/eubtw2010. U kunt daar het aanvraagformulier downloaden. Stuur het formulier ingevuld en ondertekend op en u ontvangt binnen 4 weken uw inloggegevens.

Als u een intermediair hebt
U kunt uw intermediair ook de btw voor u terug laten vragen. Uw intermediair vraagt dan inloggegevens aan en u autoriseert hem op de speciale internetsite om btw voor u terug te vragen.

Medewerkers autoriseren
Per btw-identificatienummer kunt u 1 maal inloggegevens aanvragen. Eenmaal ingelogd kunt u medewerkers machtigen om de btw terug te vragen. Wilt u een groot aantal medewerkers autoriseren? Dan is het raadzaam het autorisatiebeheer op tijd voor te bereiden.

Bezoek de site
Wilt u meer weten over het terugvragen van btw uit EU-landen? Of over andere veranderingen in de btw-regels in de EU? Ga dan naar www.belastingdienst.nl/eubtw2010.

Bron: Bericht op Belastingdienst actueel voor ondernemers d.d. 25 november 2009