woensdag 2 december 2009

Let op: fraduleuze telefoontjes, zogenaamd van Telefoongids & Gouden Gids

Om jullie allemaal te behoeden voor een frauduleuze beller, waarschuw ik bij deze graag voor een fraudeur die beweert te bellen namens de Telefoongids & Gouden Gids. Ik ben zojuist gebeld door iemand die zei mijn vermelding voor de gids van 2011 te willen bevestigen en die zei te bellen namens de Telefoongids & Gouden Gids.

Aangezien ik het wel heel vreemd vond dat ze nu al zouden bellen, heb ik hem afgewimpeld, maar hij belt waarschijnlijk binnen een paar maanden terug. Ondertussen heb ik even navraag gedaan bij de klantenservice van de Telefoongids & Gouden Gids of het mogelijk is dat er nu al over de gids van 2011 gebeld wordt. De medewerkster die ik sprak heeft dat even nagekeken en zei dat dit absoluut niet mogelijk is (ik heb het met haar specifiek gehad over de gids voor de regio Eindhoven, maar ik neem aan dat dit ook voor de rest van Nederland geldt). Kortom: die beller van zojuist -die natuurlijk belde vanaf een anoniem nummer- was ongetwijfeld een fraudeur. Helaas heb ik zijn naam niet onthouden, maar die was waarschijnlijk net zo nep als zijn functie bij de Telefoongids.

Mijn advies is: blijf op je hoede en ga vooral niet zonder meer ergens mee akkoord als je binnen nu en een paar maanden gebeld wordt voor de volgende editie van de Gouden Gids & Telefoongids. Je kunt altijd even zelf de klantenservice bellen (het nummer staat op de website) om te controleren of het een authentiek gesprek was. Let overigens ook op voor nepfacturen, want de medewerkster van de klantenservice vertelde me ook dat ze op dit moment weer veel gebeld worden over nepfacturen.