Agenda


Vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014
Literaire Vertaaldagen 2014
'Vertalers met de billen bloot - mythes en taboes van het literair vertalen' is het thema van de zestiende Literaire Vertaaldagen. Programma en inschrijfformulieren worden medio september gepubliceerd op de website.
Organisator: De Literaire Vertaaldagen worden mogelijk gemaakt door Het Lira Fonds, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Vereniging van Letterkundigen en het Expertisecentrum Literair Vertalen en het Vertalershuis Amsterdam.
Locatie: De Rode Hoed (symposiumdag 12 december) en Montessori Lyceum (workshopdag 13 december), Amsterdam.
Meer informatie en aanmeldenLiteraire Vertaaldagen 2014.

Woensdag 29 oktober 2014
Workshop terminologiebeheer
Praktijkgerichte workshop over terminologiebeheer. Pak je terminologiebeheer proces- of projectgericht aan? Hoe overtuig je anderen van de noodzaak van goed terminologiebeheer? 
Organisator: Stridonium in samenwerking met Mark Childress is informatiecoördinator en terminoloog bij SAP. Hij is ook de voorzitter van Deutscher Terminologie-Tag, de belangrijkste beroepsvereniging voor terminologie in Duitsland.
Locatie: Savelberg, Voorburg.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 14 oktober, kost de workshop EUR 325 excl. BTW voor leden van Stridonium en EUR 375 voor niet-leden. Als je na deze datum inschrijft, gelden er hogere tarieven.
Meer informatie en aanmeldenTerminologiebeheer in de praktijk.

Vrijdag 3 oktober 2014
Workshop over het vertalen van persberichten
Een hands-on workshop waarbij je leert hoe je persberichten schrijft en vertaalt. De workshops beginnen met een bespreking van de technische eisen voor een persbericht. In het tweede deel van de workshop brengt u de opgedane kennis in de praktijk (Engels - Nederlands en Nederlands - Engels). De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel. 
Organisator: Marcel Lemmens en Tony Parr (Teamwork) in samenwerking met copywriter Stephen Johnston (Canada).
PE-punten: 3 PE-punten (categorie A t/m D).
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 1 september, kost de workshop EUR 165 excl. BTW. Als je na 1 september inschrijft, gelden er hogere tarieven. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, workshopmateriaal, een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten en een borrel aan het einde van de dag.
Meer informatie en aanmeldenEen pakkende kop en een smeuïg verhaal.

Zaterdag 27 september 2014
DRONGO-festival
Festival over meertaligheid voor ouders en kinderen, studenten en docenten, taalprofessionals, beleidsmakers en taalliefhebbers. Er zijn onder andere spoedcursussen, workshops, taallabs, lezingen door taalkundigen, muziek en helpdesks. 
Organisator: de Taalstudio in samenwerking met vele partners.
Locatie: Gebouw van de OBA, Centrale bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.
Prijs: Gratis (van 10.00 - 17.00 uur), met uitzondering van het programma in Theater van 't Woord op de 7e verdieping.
Meer informatie en aanmeldenDRONGO-festival 2014.

Dinsdag 23 september 2014
Brontaalinterferentie voorkomen
Een hands-on workshop voor vertalers Engels. In deze nascholingscursus leer je hoe je vertaalde teksten niet te letterlijk en daarmee soms onnatuurlijk maakt. De workshops beginnen met een bespreking van een opdracht die deelnemers vooraf hebben gemaakt. In het tweede deel van de workshops brengt u de opgedane kennis in de praktijk. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel. 
Organisator: Marcel Lemmens en Tony Parr (Teamwork).
PE-punten: 6 PE-punten voor de hele dag en 3 PE-punten voor een halve dag (categorie A t/m D).
Locatie: Regardz Eenhoorn, Amersfoort.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 25 augustus, kost de hele dag inclusief lunch EUR 335, excl. BTW; een dagdeel met lunch kost EUR 185, excl. BTW en een dagdeel zonder lunch EUR 155, excl. BTW. Als je na 25 augustus inschrijft, gelden er hogere tarieven. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Meer informatie en aanmelden: Op je hoede voor interferentie.

Donderdag 24 juli en vrijdag 22 augustus 2014
Teamwork Summer School
Twee middagbijeenkomsten voor vertalers Engels die in de zomermaanden hun vertaalvaardigheden op peil willen houden en verdiepen. In kleine groepen verbetert u uw competenties op een or meer praktijkmiddagen. 
Organisator: Marcel Lemmens en Tony Parr (Teamwork).
PE-punten: 4 PE-punten per bijeenkomst (categorie A t/m D).
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 23 juni, kosten beide bijeenkomsten EUR 300, excl. BTW, en een middagcursus kost EUR 160, excl. BTW. Als je na 23 juni inschrijft, gelden er hogere tarieven. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, workshopmateriaal, een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten en een borrel.
Meer informatie en aanmeldenTeamwork Summer School.

Zondag 27 en maandag 28 april 2014
Engelse contracten
De basisprincipes en terminologie van Engelse contracten.
Organisator: Stridonium, in samenwerking met advocaat Stuard Bugg.
Locatie: Hotel Hoogholten, Holten.
Meer informatie: De website van Stridonium.

2014
OmegaT
Kennismaking met OmegaT voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Zie ook het artikel over OmegaT.
Organisator: Stridonium. De workshop wordt geleid door een van de twee grondleggers van OmegaT, Marc Prior.
Locatie: Holten
Prijs: EUR 250, excl. BTW inclusief hotelkamer voor zondagavond zolang er kamers beschikbaar zijn.
Aanmelden en meer informatie: De website van Stridonium


Vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2013
Literaire Vertaaldagen 2013
De vertalers als rentmeester is het thema van de vijftiende Literaire Vertaaldagen. Vrijdag 13 december is een symposiumdag en zaterdag 14 december is een workshopdag voor de talencombinaties Frans-Nederlands, Duits-Nederlands, Engels-Nederlands, Italiaans-Nederlands, Spaans-Nederlands, Nederlands-Frans, Nederlands-Duits, Nederlands-Engels, Catalaans-Nederlands en Nederlands-Catalaans.
Organisator: De Literaire Vertaaldagen worden mogelijk gemaakt door Het Lira Fonds, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Vereniging van Letterkundigen en het Expertisecentrum Literair Vertalen en het Vertalershuis Amsterdam.
Locatie: Amsterdam.
Meer informatie: Literaire Vertaaldagen 2013.Dinsdag 10 december 2013
"Ondertitelen, een blik achter de schermen" - Teamwork Academy  met Bartho Kriek
TV kijken wordt nooit meer wat het was. Bartho Kriek - ondertitelaar, docent en schrijver van romans - laat u kritisch nadenken over goede en minder goede vertalingen. Om 16.30 is er een ontvangst met koffie en thee. Het programma is van 17.00 uur tot 19.00 uur. 
Organisator:Teamwork in samenwerking met Bartho Kriek.
PE-punten: 2 PE-punten, categorie A t/m D.
Locatie: Regardz Regardz The Globe, Den Haag.
Prijs: Als u zich inschrijft voor 5 november 2013, betaalt u EUR 95, excl. BTW voor deze avondbijeenkomst. Zonder vroegboekkorting bedragen de kosten EUR 145, excl. BTW. De
deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee en een broodjesbuffet.
Aanmelden: Inschrijving Teamwork Academy met Bartho Kriek.
Meer informatie: Teamwork Academy met Bartho Kriek.Donderdag 14 tot zondag 17 november 2013
Crossing Border Festival
Literatuur en muziek staan centraal in het Crossing Border Festival. In Den Haag, Enschede en Antwerpen wordt gezocht naar unieke combinaties van gesproken woord en muziek. ‘The Chronicles’ is een residency project. De auteurs en vertalers van The Chronicles zijn tijdens het festival vier dagen te gast; de auteurs schrijven naar aanleiding daarvan columns die door de vertalers worden vertaald in het Nederlands en/of Engels. De columns worden meteen online gepubliceerd. De eerste columns en vertalingen (vooruitblik) staan al online. Ook zijn de auteurs en vertalers zaterdagavond 16 november (in Den Haag) en 17 november (in Antwerpen) live op het festival te zien met voordrachten en interviews.
Organisator: The Chronicles.
Locatie: Den Haag, Enschede, Antwerpen.
Prijs: Tickets vanaf EUR 25.
Meer informatie: The Chronicles en Crossing Borders.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november 2013
InDialog - Mapping the field of community interpreting
Een nieuwe, internationale conferentie met meer dan 70 sprekers over uiteenlopende onderwerpen voor tolken, van medisch tolken tot handige tools om te gebruiken. De conferentie is georganiseerd onder auspiciën van EXPOLINGUA Berlin, de internationale beurs voor talen en culturen. Organisator: InDialogue in samenwerking met onder meer  Prof. Cecilia Wadensjö en Prof. Erich Prunč.
Locatie: Russisches Haus der Wissenschaft und Kultur, Berlijn.
Prijs: De prijs voor één dagdeel bedraagt EUR 165 excl. BTW, en voor 2 dagen EUR 295 excl. BTW. Voor leden van bepaalde organisaties (zie website) en voor studenten gelden kortingen.
Aanmelden: Inschrijven conferentie InDialog.
Meer informatie: Conferentie InDialog.
Vrijdag 8 november 2013
Vertaalrevisie in de praktijk
Een hands-on workshop voor vertalers en vertaalrevisoren Engels, Frans, Duits en Spaans. In deze nascholingscursus leer je hoe je vertaalde teksten beter leesbaar maakt.
Organisator: Marcel Lemmens en Tony Parr (Teamwork) in samenwerking met Jan Bert Kanon, Andrea Kluitmann, Marjolein Corjanus, José Bibián en Joke Mayer.
PE-punten: 6 PE-punten voor de hele dag en 3 PE-punten voor een halve dag (categorie A t/m D).
Locatie: Regardz Eenhoorn, Amersfoort.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 14 oktober, kost de hele dag inclusief lunch EUR 335, excl. BTW; een dagdeel met lunch kost EUR 185, excl. BTW en een dagdeel zonder lunch EUR 155, excl. BTW. Als je na 14 oktober inschrijft, gelden er hogere tarieven. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Aanmelden: Inschrijven Vertaalrevisie in de praktijk..
Meer informatie: Vertaalrevisie in de praktijk.

Dinsdag 29 oktober 2013 (18.00 - 20.00 uur)
Teamwork Academy - Search Engine Optimization voor vertalers
Wat is search engine optimisation (SEO) en hoe kunnen  vertalers zich er in specialiseren? De presentatie  gaat in op de werking van zoekmachines en geeft  praktijkvoorbeelden van manieren waarop je klanten  actief kunt helpen met het optimaliseren van de 
vindbaarheid van online content.
Organisator: Marcel Lemmens en Tony Parr (Teamwork) in samenwerking met Bert Esselink, accountmanager bij Lionbridge en auteur van 'A Practical Guide to Localization'.
PE-punten: 2 PE-punten (categorie E t/m H).
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht.
Prijs: Als je inschrijft op uiterlijk 30 september, zijn de deelnamekosten (inclusief boordjes) EUR 95, excl. BTW. Als je na deze datum inschrijft, geldt er een hogere tarief. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, materiaal, broodjesmaaltijd en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Aanmelden: Inschrijven SEO voor vertalers.
Meer informatie: SEO voor vertalers.


Donderdag 10 en 31 oktober 2013
De vertaler als taaltrainer

In deze tweedaagse cursus leer je didactische vaardigheden om les te geven in je vreemde taal.
Organisator: KTV, met Sebastiaan Dönszelmann.
PE-punten: 12 PE-punten, categorie A t/m D.
Locatie: Amersfoort.
Prijs: EUR 595 excl. BTW.
Aanmelden: Inschrijven voor de cursus 'De vertaler als taaltrainer'.
Meer informatie: De vertaler als taaltrainer.
Donderdag 3 oktober 2013
"Een slimme vertaler is op haar/zijn toekomst voorbereid" - Teamwork Academy met Nigel Saych

Vertaler en eigenaar van vertaalbureau Interlex Language Services vertelt over een nieuwe vorm van samenwerking tussen vertalers. Het gaat over samenwerking op basis van talencombinaties en specialisaties. Om 16.30 is er een ontvangst met koffie en thee. Het programma is van 17.00 uur tot 19.00 uur. 
Organisator:Teamwork in samenwerking met Nigel Saych.
PE-punten: 2 PE-punten, categorie A t/m D.
Locatie: Regardz Gele Kegels, Eindhoven  (Kennedyplein 1-5, 5611 ZS Eindhoven).
Prijs: Als u zich inschrijft voor 26 augustus 2013, betaalt u EUR 95, excl. BTW voor deze avondbijeenkomst. Zonder vroegboekkorting bedragen de kosten EUR 145, excl. BTW. De
deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee en een broodjesbuffet.
Aanmelden: Inschrijving Teamwork Academy met Nigel Saych.
Meer informatie: Een slimme vertaler is op haar/zijn toekomst voorbereid.
Dinsdag 1 oktober 2013
Slimmer zoeken op Internet

Zie je door de bomen het bos niet meer? Hoe vind je snel betrouwbare informatie op internet?  
Organisator: KTV Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen in samenwerking met historicus en journalist Ewoud Sanders, auteur van Slimmer zoeken op internet. Hij is vaste medewerker van onder meer NRC Handelsblad en Onze Taal.
PE-punten: 2 PE-punten, categorie E t/m H.
Locatie: Online.
Prijs: EUR 65, excl. BTW.
Aanmelden: Slimmer zoeken op Internet
Meer informatie: Slimmer zoeken op Internet
Maandag 30 september 2013
Gevaar voor verwarring - Nascholingscursus Intellectueel eigendomsrecht

Heb je als vertaler ook te maken met intellectueel eigendomsrecht? Tijdens de presentaties in het ochtendprogramma raakt u wegwijs in dit specialistische juridisch vakgebied. Het middagprogramma bestaat uit vertaalworkshops.
Organisator: Teamwork in samenwerking met de sprekers advocaat Thomas Berendsen en juridische adviseur / trainer Ian Curry-Sumner. De vertaalworkshops staan onder leiding van een deskundige vertaler of jurist.
PE-punten: 6 PE-punten voor de hele dag en 3 punten voor het ochtendprogramma, categorie A t/m D.
Locatie: Regardz Eenhoorn, Amersfoort.
Prijs: Als je je uiterlijk op 19 augustus 2013 inschrijft, gelden de volgende tarieven: EUR 365,00 excl. BTW voor de hele dag; EUR 205,00 excl. BTW voor het ochtendprogramma met lunch; EUR 175,00 excl. BTW voor het ochtendprogramma zonder lunch. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, lunch, cursusmaterialen en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Meer informatie: Gevaar voor verwarring - Nascholingscursus Intellectueel eigendomsrecht.
Maandag 30 september 2013
The Third Way: freelance translation teams

Workshop voor freelance taalprofessionals. Christina Guy en Helen Gibbons gaan met u in gesprek over werken in teams en het concept Tag Team. Ook zijn er demonstraties en hands-on training van tools waarmee u eenvoudig kunt samenwerken op afstand , waaronder TeamViewer. In de middag presenteert Riccardo Schiaffino manieren om op een creatieve manier samen te werken in teams.
Organisator: Stridonium in samenwerking met Christina Guy, Helen Gibbons en Riccardo Schiaffino
PE-punten: PE-punten zijn aangevraagd bij Bureau BTV.
Locatie: Holten.
Prijs: EUR 250 (EUR 225 voor leden van Stridonium) excl. BTW. De prijs is inclusief overnachting op zondagavond voor vroege inschrijvers.
Aanmelden: The Third Way: freelance translation teams
Meer informatie: The Third Way: freelance translation teams.
Zaterdag 28 september 2013
DRONGO-festival
Festival over meertaligheid voor ouders en kinderen, studenten en docenten, taalprofessionals, beleidsmakers en taalliefhebbers. Er zijn onder andere een informatiemarkt, spoedcursussen, workshops, taallabs, lezingen door taalkundigen, Abdelkader Benali en Gerda Havertong, muziek en helpdesks.
Organisator: de Taalstudio in samenwerking met vele partners
Locatie: Gebouw van de OBA, Centrale bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Prijs: gedeeltelijk gratis, zie website voor de prijzen van specifieke programma's
Meer informatie: DRONGO festival 2013
Zondag 8 tot en met 15 september 2013
Week van de Alfabetisering 2013
Wist je dat Nederland 1,1 miljoen laaggeletterden telt tussen de 16 en 65 jaar. Dit is 10% van alle Nederlanders in deze leeftijdscategorie. De website van de Week van de Alfabetisering geeft een overzicht van activiteiten die zijn georganiseerd om Nederland beter te laten lezen.  Op veel plaatsen wordt voorgelezen of een dictee afgenomen. In Almelo wordt een taalpunt geopend waarbij mensen terecht kunnen met taalvragen. Cursisten van Drenthe College schrijven artikelen over klantvriendelijkheid van instellingen voor laaggeletterden. Je kunt zelf ook nog activiteiten organiseren en toevoegen.
Organisator: Stichting Lezen & Schrijven.
Locatie: Verschillende locaties in het land.
Prijs: Veelal gratis, soms een eigen bijdrage.
Meer informatie en aanmelden: Week van de alfabetisering 2013.


Zondag 8, 15 en 22 september 2013
Tolkhouding in strafzaken
Bij tolken in strafzaken heb je mogelijk te maken met bijzondere vraagstukken. Wat doe je bij scheldpartijen? En wat doe je als een verdachte maar blijft door ratelen? Hoe kun je netjes onderbreken? 
Organisator: Tolken Select in samenwerking met gerechtstolk en docent Michèle Schedler.
PE-punten: 19 PE-punten.
Locatie: Mercure Amsterdam aan de Amstel.
Prijs: EUR 995,00 excl. BTW.Inclusief koffie,  thee of fris en lunch, lesmateriaal en certificaat.
Meer informatie en aanmelden: Tolkhouding in strafzaken.


Maandag 2, 9, 16, 23, 30 september, 7, 14 oktober 2013, van 15.00 - 17.00 uur

Het Korterlands'over de structuur van afkortingen
Afkortingen zijn van alle tijden en komen in veel vormen van geschreven en gesproken taal voor. Prof. dr. Hans Bennis legt uit wat de taalkundige systematiek is van afkortingen in het Nederlands.  
Organisator: De Illustere School, Universiteit van Amsterdam.
Locatie: UvA-gebouw in de binnenstad van Amsterdam.
Prijs: EUR 135 excl. BTW. AUV-leden betalen EUR 121,50 en UvA-medewerkers hebben gratis entree.
Meer informatie en inschrijven: Collegereeks het Korterlands.

Woensdag 12 juni 2013 (11.00 tot 17.00 uur)
Met andere woorden

Bij het project Met Andere Woorden kun je poëzie vertalen van festivaldichters. Je maakt kennis met literair vertalen en leert het werk van een dichter goed kennen. Op 12 juni kun je je vertalingen bespreken met de dichter van de festivalvertaler. Er zijn gedichten in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Arabisch, Chinees, Roemeens en Noors. Het project maakt deel uit van het 44e Poetry International Festival (11 tot en met 15 juni 2013)
Organisator:Stichting Literaire Rechten Auteurs (Lira).
Locatie:Rotterdamse Schouwburg.
Prijs: Gratis.
Aanmelden:Meld je aan via Inschrijving.
Meer informatie: Met andere woorden.


22 april 2013
Woordvolgorde in vertalingen
Order, order! Dat is de naam van de nascholingscursus van Teamwork over de woordvolgorde in vertalingen in en uit het Engels. Marcel Lemmens leidt de ochtendworkshop Engels - Nederlands (3 uur). Tony Parr verzorgt de middagworkshop Nederlands - Engels (ook 3 uur). Veel praktijk en ook wat theorie. Met simpele ingrepen en heldere kennis boekt u verrassend goede resultaten.
Organisator:Teamwork.
PE-punten:3 PE-punten, categorie A t/m D per dagdeel
Locatie:Regardz Eenhoorn, Amersfoort.
Prijs: Voor de hele dag betaalt u EUR 265, excl. BTW (inschrijven voor 18 maart) of EUR 315, excl. BTW. Hierbij is de lunch inbegrepen. Voor een dagdeel zonder lunch betaalt u EUR 135, excl. BTW (inschrijven voor 18 maart) of EUR 185, excl. BTW. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, borrel, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Aanmelden:Meld u voor 7 februari aan via Inschrijving.
Meer informatie: Order, order!.

13 maart 2013, 17.15 tot 18.45 uur
Lezing Barber van de Pol over literair vertalen
Lezing over ervaringen van de vertaalster van onder meer Jorge Luis Borges en Julio Cortázar.
Organisator:Universiteit Utrecht, master Literair Vertalen.
Locatie:Universiteit Utrecht.
Prijs: Gratis. Na afloop van de lezing kunt u napraten onder het genot van een drankje.
Aanmelden:Meld u voor 7 februari aan via het aanmeldingsformulier.
Meer informatie: Master Literair Vertalen.

8 maart 2013
Nederlands recht voor vertalers en tolken
Cursus voor vertalers en tolken die juridische documenten vertalen. De onderwerpen zijn gebaseerd op de vertaalpraktijk. De cursus bestaat uit acht maandelijkse bijeenkomsten. U kunt ze ook los van elkaar volgen. De dag begint om 12.30 uur met een ontvangst met koffie en thee. Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om 17.15 uur met een borrel.
Organisator:Teamwork in samenwerking met onder meer jurist en beëdigd vertaler Engels Antoinette Dop.
PE-punten:4 PE-punten, categorie A t/m D
Locatie:Hotel Park Plaza, Utrecht.
Prijs: Per middagcursus EUR 275, excl. BTW (inschrijven voor 11 februari) of EUR 325, excl. BTW. De deelnamekosten zijn inclusief koffie, thee, borrel, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Aanmelden:Meld u aan via Inschrijving.
Meer informatie: Inleiding Nederlands recht voor vertalers en tolken: bijeenkomst 1 (rechtstelsel).

5 februari 2013
Nascholingsdag leestekens in Engelse teksten
Inleidingen door prof. dr. Mike Hannay van de Vrije Universiteit Amsterdam en een reeks praktische opdrachten. 
Programma: 9.15 uur ontvangst met koffie en thee. Inleidingen en workshops van 9.45 uur tot 17.15 uur, met afsluitende borrel. Lunchpauze van 13.00 tot 14.00 uur.
Organisator: Teamwork
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht
PE-punten: 6 PE-punten, categorie E t/m H
Prijs: Bij inschrijving voor 7 januari 2013 EUR 345, excl. BTW. Daarna EUR 395, excl. BTW (inclusief lunch, koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten).
Meer informatie: Leestekens: geen punt!

7 december 2012
Vertalen van teksten op het gebied van overheidsfinanciën
Nascholingscursus over financieel vertaalwerk. In de ochtend zijn er presentaties van vakspecialisten van de Algemene Rekenkamer. In de middag doet u vertaalworkshops onder leiding van ervaren financieel vertalers.
Organisator:Teamwork in samenwerking met Mark Smolenaars en Simone Melis van de Algemene Rekenkamer.
Locatie:Het CAOP aan de Lange Voorhout 9-13 in Den Haag, tegenover de Algemene Rekenkamer.
PE-punten: 6 PE-punten voor de hele dag en 3 PE-punten voor alleen het ochtendprogramma, categorie A t/m D.
Prijs: Bij inschrijving voor 5 november EUR 365 exclusief BTW voor de hele dag en EUR 195 voor een dagdeel. Daarna EUR 415 exclusief BTW voor de hele dag en EUR 245 voor een dagdeel. De kosten zijn inclusief lunch, koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.
Meer informatie: De rijksbegroting en de financiële crisis vertaald.

7 december 2012
Terminologie en Automatische Toepassingen
TiNT (= Terminologie in het Nederlandse Taalgebied) is stilaan een begrip geworden voor wie zich met terminologie in de Lage Landen bezighoudt. Meer informatie volgt.
Organisator:De vereniging voor Nederlandstalige Terminologie NL-Term in samenwerking met het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie
Locatie:Amsterdam
Meer informatie: NL-TERM

22 november 2012
Congres De nieuwe taal
Taalprofessionals en taalliefhebbers worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in onze taal. Wilt u weten hoe u creatiever en met humor kun twitteren? Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere onderwerpen, zoals Digi-taal, consumententaal en verzekeringentaal.
Programma: Het programma bestaat uit een aantal plenaire sessies. Daarnaast zijn er 18 parallelsessies, verdeeld over 3 rondes van drie kwartier. In de parallelsessies gaat u zelf aan de slag met taal of luistert u naar mooie voorbeelden uit de praktijk.
Organisator: Hendrikx Van der Spek, in samenwerking met landelijk bekende sprekers die hun licht laten schijnen over de nieuwe taal.
Locatie: De Glazen Ruimte in Maarssen.
Prijs: De prijs voor het congres is EUR 295,- per persoon. Er wordt geen BTW berekend.
Meer informatie: De Nieuwe Taal

16 of 23 november 2012
Masterclass voor ervaren juridisch vertalers Engels
Tijdens de masterclass wordt uitgebreid stilgestaan bij het vertalen van juridische stukken in het Engels. Het betreft terminologie en de formuleringen om de termen heen. Wat staat er nou precies in het Nederlands? En hoe vertaal je dat in correct, helder en begrijpelijk Engels? De voertaal is Engels.  
Programma: De dag bestaat uit vier onderdelen van 90 minuten. Ieder onderdeel bestaat uit een korte inleiding en verschillende (vertaal)opdrachten.
Organisator: Teamwork, in samenwerking met juridisch deskundige Greg Korbee.
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht.
PE-punten: 6 PE-punten, categorie A t/m D
Prijs: Bij inschrijving voor 15 oktober EUR 395, excl. BTW. Daarna EUR 445, excl. BTW (inclusief lunch, koffie, thee, borrel, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten).
Meer informatie: Translating time expressions in legal documents.

12 oktober 2012
'Wat zakelijk vertalers van literair vertalers kunnen leren'
Het ochtendprogramma bevat een aantal presentaties door ervaren literair vertalers, discussie met de leden van het panel, en een uitwisseling van ideeën. Ook zijn er diverse korte opdrachten om een heel concreet beeld te krijgen van bepaalde aspecten van literair vertalen. In de middag zijn er vertaalworkshops voor verschillende talencombinaties.
Organisator: Teamwork, in samenwerking met ervaren literair vertalers.
Locatie: Regardz Eenhoorn, Amersfoort
PE-punten: 3 (categorie A tot en met D) voor het ochtendprogramma; 6 voor de hele dag
Prijs: EUR 405 voor de volledige dag, EUR 245 voor het ochtendprogramma. Bij voorinschrijving tot 10 september EUR 355 voor de hele dag en EUR 195 voor het ochtendprogramma (inclusief lunch, koffie, thee, borrel, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten; excl. BTW).
Meer informatie: Wat zakelijk vertalers van literair vertalers kunnen leren.

20 en 28 september 2012
Let’s edit! A day of editing non-native English
Een workshop voor het proeflezen van teksten die zijn samengesteld door schrijvers die Engels niet als moedertaal hebben.
Organisator:Teamwork, met medewerking van Dr. Joy Burrough-Boenisch
Locatie:Hotel Park Plaza, Utrecht
PE-punten:6 (Catergorie A tot en met D)
Prijs:EUR 395, exclusief BTW. (Inclusief lunch, koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten.)
Meer informatie:Teamwork Vertaalworkshops

20 en 21 september 2012
TMT congres
Verschillende sprekers en thema's. De lezingen zijn speciaal gericht op vertalers. Korte presentaties en levendige discussies. Tevens een netwerk-event.
Organisator:Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland (VViN, voorheen ATA)
Locatie:De Reehorst, Ede
Prijs:Leden van VViN betalen voor 1 dag EUR 99 en voor 2 dagen EUR 195. Niet- leden betalen respectievelijk EUR 149 en 249.
Meer informatie:TMT congres

10 tot en met 14 september 2012
Vertaalatelier op locatie
Virtual Dutch: een vertaalatelier rond het werk van Annelies Verbeke
Organisator: Expertisecentrum Literair Vertalen
Locatie: University College London, Engeland
Meer informatie: Vertaalateliers op locatie

7 september 2012
Internationale workshop 'Narration and Translation'
Vertelling en vertaling. Het doel is om narratologen en vertaalkundigen samen te brengen en te laten discussiëren over de manier waarop de beide onderzoeksdomeinen elkaar kunnen ondersteunen.
Organisatoren:AssociatieOnderzoeksGroep 'Literatuur in Vertaling' in samenwerking met Studiecentrum Experimentele Literatuur
Locatie:Het Pand, Onderbergen 1, Gent
Prijs:EUR 20.
Inschrijven: Inschrijving sluit op maandag 10 september 2012.
Meer informatie:Literatuur in vertaling

1 en 2 september 2012
Beurs Manuscripta
De jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Er staan boekvertalers met hun bakfiets op het buitenterrein. De hele dag zijn er vertalers aanwezig om over hun werk te vertellen.
Organisator: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB)
Locatie:Westergasfabriek Amsterdam
Meer informatie: Manuscripta

20 tot en met 31 augustus 2012
Zomercursussen literair vertaler Nederlands - Duits en Nederlands - Russisch
Voor native speakers van de doeltalen Russisch (beginnend professional) en Duits (masterclass voor gevorderden) met een goede kennis van het Nederlands.
Organisator: Expertisecentrum Literair Vertalen
Locatie:Antwerpen
Meer informatie: Zomercursussen literair vertalen Nederlands - Duits en Nederlands - Russisch

Zaterdag 30 juni 2012
Nederlands schrijven voor vertalers en tolken
Meer effect bereiken met uw teksten. Deze workshop richt zich op helder en duidelijk zakelijke en wervende teksten schrijven. U leert ideeën helder en aansprekend verwoorden.
Organisator:Opleidingscentrum Permanente Educatie (OCPE)
Locatie:Utrecht, Aristo zalen
PE-punten:6 (categorie A t/m D) Prijs:EUR 245,- (excl. BTW)
Meer informatie: OCPE - Meer effect bereiken met uw teksten

22 juni 2012
Powerworkshop bloggen
Een praktische workshop over heldere en directe berichten schrijven voor je weblog. Hoe daag je uit? Hoe maak je je lezers nieuwsgierig en leg je er contact mee?
Organisator:Carola Janssen
Locatie:Maarssen
Prijs: EUR 495 (incl. BTW) Meer informatie: Powerworkshop bloggen

6 juni 2012  
Vertalen van liederen
Lezing over vertalen van liederen, aan de hand van een Engelse vertaling van Wintterreise van Schubert. Met piano en zang.
Organisator:David Colmer
Locatie:Utrecht
Prijs: EUR 10
Meer informatie: Vertalen van liederen

1 juni 2012
'Redigeren ... bijvoorbeeld van onbegrijpelijke teksten' en 'Schrijven met lef'
Een ochtendcursus voor vertalers en tekstschrijvers Nederlands. En een middagcursus tekstschrijven voor vertalers Nederlands
Organisator: Teamwork, in samenwerking met Willem Verdaasdonk van Saxion Hogescholen en Joke Zwaal van PassworD text fusion in Heino.
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht
PE-punten: 3 (categorie A tot en met D) per dagdeel
Prijs: EUR 400 voor de volledige dag, EUR 245 voor een dagdeel. Bij voorinschrijving tot 1 mei EUR 350 voor de hele dag en EUR 195 voor een dagdeel (inclusief lunch, koffie, thee, borrel, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat met vermelding van PE-punten; excl. BTW).
Meer informatie: Redigeren ... bijvoorbeeld van onbegrijpelijke teksten en Schrijven met lef.

30 mei 2012
Webinar Intellectueel eigendom
Teksten die worden vertaald zijn doorgaans beschermd met auteursrecht. Maar wat is dan precies intellectueel eigendom? Deze webinar van 2 uur gaat daarop in en behandelt ook de basisbeginselen van het auteursrecht.
Organisator: KTV Kennisnet voor taal en vakopleidingen
Locatie:Online
PE-punten: 2 (categorie a tot en met d)
Prijs: EUR 80(excl. BTW)
Meer informatie: Intellectueel eigendom

Woensdag 30 mei tot zaterdag 2 juni 2012
ABC Europe 2012
De elfde Europese conferentie van de Association of Business Communication (ABC).
Organisator: Association of Business Communication (ABC)
Locatie:Nijmegen
Meer informatie: ABC Europe 2012

17, 18 en 19 mei 2012
Studiedriedaagse voor vertalers 2012
Een praktisch studieweekend waarin aandacht wordt besteed aan sneller lezen, gebeugen trainen, commercieel voordeel halen uit social media en Trados.
Organisator:KTV
Locatie:Landgoed Hoekelum, Bennekom
PE-punten:7 (categorie A tot en met D), 13 (categorie E tot en met H)
Prijs:EUR 950 (inclusief twee overnachtingen op Kasteel Hoekelum, catering en een syllabus met werkmateriaal en achtergrondinformatie; excl. BTW).
Meer informatie: Studiedriedaagse voor vertalers

Zaterdag 12 mei 2012 (Amersfoort) of 25 mei (Amsterdam) of 9 juni (Eindhoven)
Nieuw Nederlands
Een ochtendcursus 'Nieuw Nederlands'. Het Nederlands verandert voortdurend. Welke veranderingen pas je als tolk of vertaler toe in je eigen teksten?
Organisator: Teamwork
Locatie:Amersfoort (12 mei), Amsterdam (25 mei), Eindhoven (9 juni)
Meer informatie: Nieuw Nederlands
PE-punten:3 PE-punten (categorie A tot en met D)
Prijs:EUR 225 (excl. BTW) of EUR 325 (excl. BTW) in combinatie met de cursus 'Zoals een goed vertaler betaamt'.
Meer informatie: Teamwork Vertaalworkshops

Zaterdag 12 mei 2012 (Amersfoort) of 25 mei (Amsterdam) of 9 juni (Eindhoven)
Zoals een goed vertaler betaamt
Een middagworkshop beroepsethiek voor vertalers. Na een inleiding over de civiele aansprakelijkheid van vertalers door jurist Marco Anink, krijgt u een aantal praktijkcasussen en juridische dilemma's voorgeschoteld.
Organisator: Teamwork
Locatie:Amersfoort (12 mei), Amsterdam (25 mei), Eindhoven (9 juni)
Meer informatie: Zoals een goed vertaler betaamt
PE-punten:3 PE-punten (categorie A tot en met D)
Prijs:EUR 225 (excl. BTW) of EUR 325 (excl. BTW) in combinatie met de cursus 'Nieuw Nederlands'.
Meer informatie: Teamwork Vertaalworkshops

Zaterdag 12 mei 2012 en vier woensdagavonden
Nederlands recht in de actualiteit
Juridische module voor tolken en vertalers die, bijvoorbeeld omdat ze sinds kort meer overheidsopdrachten uitvoeren, kennis van het Nederlandse recht nodig hebben.
Organisator: Language Networks
Locatie:Utrecht (op zaterdag 12 mei 2012), zelf te plannen webinar en vier live-webinars op woensdagavond
PE-punten:10 PE-punten
Prijs:EUR 499
Meer informatie: Nederlands recht in de actualiteit

27 april 2012
Uitspraak en stemgebruik
Een tolk moet niet alleen een uitgebreide woordenschat hebben, maar ook de stem van een tolk bepaalt of een gespreksvoerder tevreden is over uw bijdrage. In de ochtend staat het stemgebruik centraal. In de middag wordt de uitspraak behandeld.
Organisator: KTV Kennisnet voor taal en vakopleidingen
Locatie:Nijkerk
PE-punten:6 PE-punten (categorie a tot en met d)
Prijs: EUR 275(excl. BTW)
Meer informatie: Uitspraak en stemgebruik


Vrijdag 30 maart 2012
 
Twee workshops voor vertaalondernemers
  • Klanten krijgen, klanten houden
    Hoe achterhaalt u de bewuste en onbewuste wensen van uw klanten? En hoe speelt u daarop in?
  • Klanten werven via je website
    Hoe onderscheidt u zich tussen die 559.000 hits die uw potentiele klanten krijgen als ze zoeken op 'vertaalbureau'? En hoe zorgt u ervoor dat de bezoekers van uw website niet na twee seconden al zijn verdwenen?'
Organisator: Teamwork
Locatie: Hotel Park Plaza, Utrecht
Programma/inschrijven:Klanten krijgen, klanten houden
Klanten werven via je website
PE-punten:3 PE-punten per workshop (categorie A tot en met D)
Prijs:EUR 195 voor een dagdeel of EUR 350 voor een hele dag
Meer informatie: Teamwork Vertaalworkshops

Vrijdag 16 maart 2012
Training Schrijven voor nieuwe media
Effectief schrijven voor het web, met aandacht voor zoekmachineoptimalisatie, eisen aan teksten voor websites en social media en meer, door trainer Freerk Teunissen.

Organisator: Schrijven Magazine
Locatie: Seats2Meet, Maarssen
Prijs: EUR 395 (exclusief btw)
Korting: Jaarabonnees of Plusleden van Schrijven Magazine krijgen bij aanmelding voor deze training een e-reader cadeau (vermelden bij aanmelding)
Meer informatie/inschrijven: http://www.schrijvenonline.org/training/schrijven-voor-nieuwe-media


Woensdag 14 maart 2012

Dag van de Zelfstandige 2012
Een dag voor alle zelfstandig ondernemers zonder personeel oftewel de zzp’er. U kunt binnenlopen bij themacafés, deelnemen aan workshops, meedoen aan een Lagerhuisdebat of netwerken met collega zzp'ers. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om vanaf 15.00 uur in de grote zaal te komen luisteren naar verschillende sprekers.

Organisator: PZO in samenwerking met diverse partners
Locatie: De Fabrique, Utrecht
PE-punten: 4
Meer informatie/inschrijven: op een speciale site voor de Dag van Zelfstandige


Vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2011

Literaire Vertaaldagen 2011
1 dag symposium en 1 dag workshops voor (toekomstig) literair vertalers. Thema van de symposiumdag is dit jaar ‘Vertalen en tijdgeest: de houdbaarheid van de vertaler’

Organisator: Vertalershuis Amsterdam
Locatie: Amsterdam
Programma/inschrijven: vanaf medio september via Vertalershuis Amsterdam, Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, Vereniging van Schrijvers en Vertalers of Expertisecentrum Literair Vertalen
Meer informatie: vooraankondiging


Vrijdag 2 december 2011
SDL Trados Studio 2009 - Beginners
Praktische studiedag voor vertalers die willen leren werken met CAT tool SDL Trados Studio 2009. Na afloop kunt u level 1 van de SDL-certificering behalen.
Organisator: Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen (KTV)
Locatie: Nijkerk
PE-punten: 6
Prijs: EUR 395 (exclusief BTW).
Meer informatie: http://www.ktv-kennisnet.nl/cursussen/?action=details&courses_id=92

Vrijdag 25 november 2011
Nationaal vertaalcongres
Thema: “Het maatschappelijk belang van vertalers en tolken”
Organisator: Teamwork
Locatie: AmersfoortPE-punten: 5 PE-punten aangevraagd, categorie A t/m D
Prijs: EUR 305 (exclusief BTW), EUR 255 bij inschrijving vóór 11 oktober 2011
Meer informatie: http://www.teamwork-vertaalworkshops.nl/events/evenement.php?id=32
 

Vijf middagen in oktober en november 2011
Cursus reviseren voor vertalers
Slagvaardiger reviseren voor zowel beginnende als ervaren revisoren

Cursusdata: Dinsdag 4 okt , 18 okt (webinar), 1 nov, 15 nov (webinar) en 29 nov 2011
Organisator: Vertaalacademie Maastricht
Locatie: Utrecht
Prijs: EUR 925, bij aanmelding vóór 1 september 2011 krijgt u EUR 50 introductiekorting
PE-punten: 20
Meer informatie: http://www.vacmaastricht.nl/reviseren


Donderdag 13 oktober, 20.00 uur
Avond over Vertalersgeluk
Drie literaire vertalers aan het woord. Jeanne Holierhoek, Harm Damsma en Liesbeth van Nes vertellen over hun vertaling van Drie sterke vrouwen (Marie Ndiaye), De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet (David Mitchell) en HhhH (Laurent Binet). Hoe werken ze, waar zijn ze trots op, waar lopen ze tegen aan, is er veel overleg met de oorspronkelijke auteur, en meer ...

De romans stonden op de shortlist voor de Europese Literatuurprijs. Deze prijs is begin september voor het eerst uitgereikt aan vertaler Jeanne Holierhoek en auteur Marie NDiaye (voor Drie sterke vrouwen).

De avond begint met een inleiding door vertaler Nicolette Hoekmeijer, gevolgd door lezingen over (het vertalen van) de drie romans en afsluitend een discussie met de sprekers en het publiek.


Organisator: Boekhandel Van Gennep
Locatie: Boekhandel Van Gennep, Oude Binnenweg 131b, Rotterdam
Programma: Drie literaire vertalers aan het woord. Auteur Marcel Möring is gespreksleider.
Aanmelden: Graag reserveren: info@boekhandelvangennep.nl of 010-4330592
Meer informatie: http://www.boekhandelvangennep.nl/nl/agenda

Woensdag 5 oktober 2011 20.00 - 21.00 (CET)

Webinar Cloud Translation; the future

Organisator: Kennisnet voor taal en vakopleidingen
PE-punten: 1
Prijs: EUR 40,00 (exclusief 19% btw)
Meer informatie:
Webinar Cloud Translation


Zaterdag 24 september en 1 oktober 2011

Breintraining en notatietechnieken voor tolken en vertalers

Organisator: Tolken Select
Locatie: Hotel Harderwijk
Prijs: EUR 795 exclusief btw
PE-punten: 16
Meer informatie:
http://www.tolkenselect.nl/persoonlijke_vaardigheden/breintraining_en_notatietechnieken_voor_tolken_en_vertalers

Donderdag 22 september, 6 en 20 oktober, 3 november 2011

Mind the gap

Opfriscursus voor vertalers, tolken en ondertitelaars die uit het Engels vertalen
Organisator: Vertaalacademie Maastricht
Locatie: Maastricht
Aanmelding: tot 1 september EUR 50 introductiekorting op de totaalprijs van EUR 775 (exclusief 19% btw)
PE-punten: 16


Vrijdag 20 september of zaterdag 24 september en 6 vervolgbijeenkomsten

Inleiding in het Nederlands recht voor vertalers en tolken

Organisator: Teamwork (Marcel Lemmmens en Tony Parr, met gastspreker mr. Antoinette Dop)
Locatie: Hotel Park Plaza in Utrecht
Programma: mr. Antoinette Dop, jurist en beedigd vertaler, maakt u wegwijs in de grondbeginselen van het Nederlandse rechtstelsel. De centrale onderwerpen van deze bijeenkomst zijn inleiding in het recht, rechtsfamilies en de gevolgen daarvan voor de vertaalpraktijk, rechtsvergelijking en familie(vermogens)recht inclusief echtscheiding.
PE-punten: Voor de eerste bijeenkomst in september is bij het Bureau BTV een verzoek ingediend voor toekenning van 6 PE-punten. Voor de overige bijeenkomsten zijn 4 PE-punten per keer aangevraagd.
Prijs: EUR 395,00 (exclusief 19% btw) voor een volledige dag. Vroegboekkorting tot uiterlijk 29 augustus bij inschrijving voor de eerste bijeenkomst in september is EUR 50,00.
Inschrijven en aanmelden:
Inleiding in het Nederlands recht voor vertalers en tolken


Vrijdag 16 september 2011

Nederlands voor topvertalers

Organisator: Kennisnet voor taal en vakopleidingen
Locatie: Nijkerk
Prijs: EUR 225,00 exclusief btw
PE-punten: 6
Meer informatie: Nederlands voor topvertalers


15 en 16 september, 6 oktober of 4 november 2011

Financieel economische criminaliteit en tolken

Voor financiële recherche vragen opsporingsdiensten steeds vaker tolken om op verschillende manieren gesprekken te vertalen. De training leert u financieel economische informatie te filteren uit een gesprek of verhoor. De theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen.
Organisator: Traning & Adviesbureau Jongkees in samenwerking met FEC Training & Advies.
Locatie: Driebergen
Prijs: EUR 400
PE-punten: 7
Meer informatie: www.tabjongkees.nl/Opleidingentolken.html
Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2011

Workshop literair vertalen Nederlands - Spaans (voor gevorderden)

Organisator: Diego Puls
Locatie: Amsterdam
Programma: In de workshop vertaalt u een fragment uit de roman 'Een Spaans hondje', geschreven door Rascha Peper, en korte teksten van de Nederlands-Argentijnse dichter Jan de Jager.
PE-punten: Diego Puls meldt dat een soortgelijke cursus eerder dit jaar goed was voor 11 PE-punten (in de categorie A tot en met D).
Aanmelding: diegopuls@gmail.com
Meer informatie: workshop literair vertalen Nederlands - Spaans

Maandag 15 t/m vrijdag 26 augustus 2011

Zomercursus literair vertalen (Engels, Frans en Pools)

Artikel Vertalersnieuws
Organisator: Expertisecentrum Literair Vertalen
Locatie: Utrecht
Aanmelding: is gesloten
Meer informatie: http://literairvertalen.org/aankondiging_zomercursus_literair_vertalen_2011/index.php

1 - 4 augustus 2011

FIT XIX World Congress - Bridging Cultures

Congres voor vertalers, tolken, terminologen en andere taalprofessionals uit de hele wereld
Organisator: International Federation of Translators
Locatie:San Francisco
Prijs: tot 30 juni met vroegboekkorting, vanaf USD 250 per dag
PE-punten: 1 per uur sessie (met een maximum van 10)
Meer informatie: http://www.fit2011.org/

Vrijdag 24 juni 2011

Studiedag Helder formuleren in juridische vertalingen

Tijd: 09:15-17:15
Organisator: Teamwork
Locatie: Utrecht
PE-punten: 3 voor ochtendprogramma/6 voor hele dag, categorie A t/m D
Aanmelding: EUR 50 vroegboekkorting t/m 16 mei

Dinsdag 14 tot en met zondag 19 juni 2011

Poetry International Festival
Locatie: Rotterdam, diverse locaties
Meer informatie: http://poetry.poetry.nl/read/overzicht_festivals

Maandag 9 juni 2011

Lezing Master Literair Vertalen i.o.: De relatie vertaler - uitgever door Frits van der Meij
Tijd: 15:30-17:30
Organisator: Master Literair Vertalen i.o.
Locatie: Utrecht
PE-punten: 2, categorie E t/m H
Aanmelden: uiterlijk 9 mei 2011

Vrijdag 13 mei 2011 en maandag 23 mei 2011

Duo-workshop Vertalen = PuzzelenOnderwerp: Twee workshops op een dag: N-E en E-N
Organisator: Teamwork vertaalworkshops
Locatie: Utrecht
PE-punten: 6 voor de hele dag en 3 voor elk afzonderlijk dagdeel (categorie A t/m D)
Meer informatie: http://www.teamwork-vertaalworkshops.nl/events/evenement.php?id=30

Zaterdag 9 t/m donderdag 21 april 2011

City2Cities: Internationale literatuurdagen Utrecht