vrijdag 29 mei 2009

Hoe bereken je je uurtarief?

Er zijn al talloze teksten over dit onderwerp geschreven, maar vandaag kwam ik een korte en handige uitleg over de logica achter de berekening tegen op deOndernemer.nl.

Onderaan het artikel staat bovendien een aantal links naar nog meer artikelen over hetzelfde onderwerp en deOndernemer.nl bevat regelmatig ander interessant nieuws over zaken als belastingen, regelgeving enzovoorts. Je kunt het nieuws makkelijk in de gaten houden als je je abonneert op de RSS-feed op de website.

Auteur: Mariëtte van Drunen, MVD translations

donderdag 28 mei 2009

Nog eens, omdat het belangrijk is: e-mailreclame

Vanaf 1 juli is het niet alleen meer verboden natuurlijke personen (vrij vertaald: particulieren) ongevraagde e-mails te sturen, maar geldt het verbod ook voor rechtspersonen (vrij vertaald: bedrijven). Het blijft wel toegestaan om informatie aan bestaande klanten te sturen, maar alleen over producten of diensten die vergelijkbaar zijn met het product of dienst dat ze eerder van u hebben afgenomen.

Op https://www.spamklacht.nl/asp/overspam/e-mailmarketing.asp wordt toegelicht wat wel en wat niet meer mag vanaf 1 juli.

Auteur: Mariëtte van Drunen, MVD translations

Bron: http://versemarketing.wordpress.com/2009/05/25/per-1-juli-2009-veranderen-de-regels-voor-zakelijke-elektronische-reclame-2/

maandag 25 mei 2009

Telefoongids en Gouden Gids sinds 14 mei officieel één gids

Nederlands bekendste gidsen zijn sinds donderdag 14 mei gebundeld. De nieuwe gids wordt de komende maanden bij alle huishoudens en bedrijven in Nederland bezorgd.

Om de nieuwe gids te vieren doneert De Telefoongids BV 500.000 euro aan lokale goede doelen. Via www.detelefoongids.nl/mijngoededoel kunt u (als u inwoner van Nederland bent) zelf een goed doel in uw buurt bedenken en nomineren.

Auteur: Mariëtte van Drunen
Bron: EZPress