woensdag 16 september 2009

De kunst van het ondernemen

Nieuwsbericht van Fonds voor de Letteren

Vereniging van Letterkundigen, Fonds voor de Letteren en Kunstenaars&co organiseren een middag met workshops, praktische presentaties en doelgerichte speedadviezen voor schrijvers en literair vertalers in Akantes, Amsterdam.

Hoe bereik ik nieuwe opdrachtgevers? Wat kan ik vragen voor een recensie of lezing? Hoe presenteer ik mezelf op internet (en is dat nuttig)? Hoe zit het precies met contracten en mijn boekhouding? Zakelijke vragen als deze zijn onlosmakelijk verbonden met de beroepspraktijk van schrijvers en literair vertalers. Er is nog (te) weinig aandacht voor deze ‘zakelijke' kant van het schrijver- of vertalerschap. En juist voor deze vaardigheden geldt: oefening baart kunst.

Op donderdag 8 oktober aanstaande wordt speciaal voor schrijver en literair vertalers ‘de kunst van het ondernemen' georganiseerd in Akantes in Amsterdam. De middag biedt alle gelegenheid om je te laten informeren en adviseren door professionals, voor discussie en ontmoetingen.

In een korte lezing geeft een schrijver inzicht in de ups & downs van zijn beroepspraktijk. Er zijn workshops over onderhandelen, netwerken, het rekenen en het geld, en het presenteren van jezelf op internet. Wie behoefte heeft aan individuele reflectie op zijn of haar beroepspraktijk of met specifieke vragen zit, kan terecht bij één van de speedadviseurs of -coaches.

De middag wordt afgesloten met een borrel.

Het programma van de middag is hier te vinden.

De entree bedraagt € 10,- inclusief koffie/thee, lunchbroodje en de borrel.

Vriendelijk verzoek je vooraf aan te melden op www.fondsvoordeletteren.nl/rsvp en daarbij aan te geven welke workshops je wilt volgen. Aanmelden kan tot woensdag 30 september aanstaande. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus wees er tijdig bij. Plaatsing geschiedt op basis van beschikbaarheid: je verneemt bij de entree in welke workshops je bent ingedeeld.

Het volledige programma zal in de loop van september op de websites van het Fonds voor de Letteren en de Vereniging van Letterkundigen te vinden zijn. Wie zich heeft aangemeld, krijgt het programma ook per mail toegestuurd.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vereniging van Letterkundigen en het Fonds voor de Letteren in samenwerking met Kunstenaars&Co.

Auteur: Fonds voor de Letteren