donderdag 15 april 2010

Opgaaf Intracommunautaire Prestaties (ICP) eindelijk beschikbaar

Het formulier voor de opgaaf van Intracommunautaire Prestaties, ofwel ICP, is eindelijk beschikbaar op het beveiligde gedeelte voor ondernemers van de site van de belastingdienst. Het formulier is na inloggen te vinden op de pagina 'Overige formulieren' (zie het menu links op uw scherm).

Ten gevolge van de nieuwe btw-regels zullen veel vertalers en tolken deze aangifte dit jaar moeten gaan doen. Vergeet dus niet te controleren of dit ook voor u geldt.

Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Educatie- en inspiratiedag voor vertalers

Op 4 juni aanstaande vindt er een educatie- en inspiratiedag voor vertalers plaats in het Centraal Museum te Utrecht. Hier vertellen Judy Jenner en Cora Bastiaansen over hun kijk op ondernemerschap, professionalisering en profilering voor vertalers. Op deze dag is er ook ruim tijd ingepland om onderling te netwerken, zodat deelnemers veel interessante contacten kunnen leggen.

Judy Jenner, volgens de organisatoren (Tadema & Van der Weert Vertalingen) een zeer veelgevraagd spreker in de vertalerswereld, geeft een lezing van 2 uur (in het Engels) met de titel “Lessons from Business School: The Entrepreneurial Linguist”. Zij geeft de deelnemers tips over marketing, financiën, ondernemerschap en (prijs)onderhandelingen.

Na een netwerklunch met gelegenheid tot het laten maken van een gratis portretfoto voor je online profiel, vertelt Cora Bastiaansen, ook twee uur lang, over het juiste gebruik van social media, zoals Hyves, LinkedIn, Twitter, met de nadruk op LinkedIn en Twitter. Cora Bastiaansen is de auteur van het boekje voor beginnende vertalers Vertaler in ondernemersland.

De dag wordt afgesloten met een borrel en mogelijkheid tot bezoeken van het Centraal Museum.

Meer informatie: www.tw-vertalingen.com/evenementen/zekervanjezaak.html.

Basiscursus LinkedIn

Overgenomen uit de nieuwsbrief van VZZP

LinkedIn is een must voor de moderne ondernemer of manager die meer business wil halen uit zijn/haar zakelijk netwerk. Online netwerken is een onmisbaar onderdeel van zaken doen in de business to business markt. Om u te leren professioneel zaken te doen met LinkedIn, organiseert Profound Seminars de Basistraining LinkedIn in praktijk gebracht. Deze training wordt op woensdag 28 april a.s. gegeven door Jan Posdijk, directeur Profound Groep en specialist in marketing van diensten en social media.

Tijdens deze training leert u op een zeer praktische manier de aanmaak van het LinkedIn profiel, het opbouwen van een netwerk, het gebruik van de belangrijkste functionaliteiten en het creëren van leads.

Vanaf 19:30 uur kunt u binnenlopen en om 20:00 uur start de training.
Om 22:00 uur zal er dan gelegenheid zijn om nog even te netwerken. De beelden en tekst van deze presentatie worden u als naslagwerk na de training per e-mail toegezonden.

De training is bestemd voor ondernemers die recent een profiel hebben aangemaakt en / of de mogelijkheden van LinkedIn nog niet optimaal benutten. De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen EUR 35,00 (incl. BTW). De plaats van handeling is Filmtheater Cinebergen te Bergen (NH). Ga voor meer informatie naar www.profoundseminars.nl

Bron: nieuwsbrief VZZP