donderdag 14 mei 2009

Jaarlijks workshopweekend ITI Dutch Network

Uitnodiging van de organisatoren (ingekorte versie)

Het jaarlijkse weekend van het ITI Dutch Network wordt dit jaar gehouden in Den Haag van 26-28 juni 2008.

Locatie
De locatie van het weekend dit jaar is Hotel Corona, Buitenhof 39-42, Den Haag. [...]

Programma

Vrijdag

Het thema dit jaar is (min of meer) Den Haag en de vele gezichten die deze stad heeft. Dat begint al op vrijdagavond als we Indisch gaan eten in Garoeda aan de Kneuterdijk 18-A (zie http://garoeda.nl), op loopafstand van Hotel Corona.

Zaterdag

Zaterdagochtend beginnen we met een voordracht van Christian Chartier, senior communications officer bij het Joegoslaviëtribunaal. [...] De voordracht is in het Engels.

In de sweatshop gaan we daarna teksten vertalen die te maken hebben met het Joegoslaviëtribunaal. Wees gerust, we gaan niets ingewikkelds juridisch doen maar teksten vertalen die een blik geven op de mensen die voor het tribunaal verschijnen. Waarvan worden ze beschuldigd? Wat voor mensen zijn dit?

Na de lunch gaan we luisteren naar een voordracht (in het Engels) van Jenny de Sonneville, Senior Lecturer bij de Afdeling Communication in Science van de Universiteit van Leiden. [...] Ze gaat ons iets vertellen over hoe verandering van de context ons taalgebruik beïnvloedt. Voorwaar een onderwerp dat vertalers dagelijks aan de hand hebben.

Bezoek aan het Panorama Mesdag aan de Zeestraat 65.

’s Avonds gaan we eten in restaurant Lemon Grass, Dr. Lelykade 24. En als het nu mooi weer is, kunnen we na het eten nog even naar het strand lopen….

Voor de deelnemers die slecht ter been zijn, wordt voor alternatief vervoer gezorgd.

Zondag

Dr Caroline de Westenholz, voorzitter van de Stichting Louis Couperus Museum en oprichter van het Couperus Museum houdt een voordracht over ‘Couperus in English’.

’s Middags gaan we een rondwandeling door Den Haag maken onder leiding van een gids. Aan het einde van de wandeling komen we weer terug in Hotel Corona. En dan nog een laatste drankje.

Aanmelden en kosten

Kosten inclusief al het workshopmateriaal, maaltijden en toegangskaartjes:

· Deelnemers: €325/£297

· Partner: €135//£124

Neem contact op met de organisatoren om te zien of er nog speciale hotelkortingen beschikbaar zijn.

Aanmelding

Via e-mail naar sterrevanwijk@hotmail.com of ad.lexis@inter.nl.net of per post naar:

Sterre van Wijk
De Savornin Lohmanlaan 519
2566 AN Den Haag

Als de aanmelding binnen is, ontvang je een bevestiging. Laat het even weten of een factuur nodig is o.v.v. de persoon of organisatie voor wie het bestemd is en de valuta.

Nota bene!
Vergeet niet dat het aantal plaatsen beperkt is. Inschrijving zal geschieden op basis van ‘wie het eerste komt, die het eerste maalt’.

Vragen
Als je nog vragen hebt of opmerkingen kan je altijd contact opnemen met Sterre of Antoinette op sterrevanwijk@hotmail.com of ad.lexis@inter.nl.net

Wij hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,

Sterre Van Wijk
Antoinette Dop

SDU organiseert BTW 2010 Congres

SDU uitgevers houdt op dinsdag 9 juni een congres over de nieuwe btw-regels in het Wetsvoorstel implementatie richtlijnen BTW-pakket, dat grotendeels op 1 januari 2010 in werking moet treden. De regels met betrekking tot 'plaats van dienst' worden flink aangepast en ook in de aangifte zelf zullen dingen anders moeten.

Tijdens het congres worden onderwerpen als de nieuwe regels voor plaats van dienst voor zowel B2B- als B2C-transacties per 1 januari 2010, de nieuwe regels voor teruggaaf van buitenlandse btw en de nieuwe administratieve verplichtingen besproken.

Op de website over het congres staat ook al interessante informatie over de voorgestelde nieuwe regels, ook over regels die pas na 2010 in werking zouden treden.


Meer informatie over het wetsvoorstel:
Belastingdienst actueel voor ondernemers
Wetsvoorstel implementatie richtlijnen BTW-pakket
BTW 2010 Congres