vrijdag 27 maart 2009

Twitterologie of de kunst van het twitteren

Nee, ik zal niet stelen zonder bronvermelding, maar deze titel van Cora Bastiaansen was zo pakkend dat ik hem wel erg aanlokkelijk vond voor op mijn eigen blog. Eerder deze maand kreeg ik een berichtje van Cora Bastiaansen en besloot ik naar aanleiding daarvan haar blog eens te gaan lezen, en gelukkig maar!

Cora's blog Squiggles bevat erg leuke stukjes over van alles rondom taal, vertalen en wat je als vertaler zoal kunt tegenkomen, zo ook over Twitterologie of de kunst van het twitteren. Zelf had ik wel eens iets over twitteren gelezen, maar had ik verder geen idee wat ik ermee zou kunnen. Na het lezen van Cora's blog heb ik nu ontzettend veel zin om dat eens echt uit te gaan zoeken.

Behalve haar eigen artikelen heeft Cora ook een interessant lijstje met blogs over taal en vertalen (waaronder ook Vertalersnieuws!). Kortom: ga vooral zelf eens lekker neuzen, je neus wordt er blij van ;-)

Auteur: Mariëtte van Drunen

Teamwork organiseert nationaal vertaalcongres

Uitnodiging:

Beste collega,

Teamwork organiseert in samenwerking met de ATA (Association of Translation Agencies) het Nationaal Vertaalcongres “Het moet anders!”. Het wordt een prikkelende, provocerende dag over de toekomst van het beroep. Een dag met toonaangevende en trendsettende sprekers en inleiders die u ideeën aandragen voor de ontwikkeling van een visie op uw eigen toekomst. En dat is hard nodig in deze tijd waarin de vergrijzing en de gevolgen van de kredietcrisis merkbaar beginnen te worden.

“Het moet anders” vindt plaats op vrijdag 19 juni in Sofitel Cocogne Eindhoven. Het hotel is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Volledige informatie over "Het moet anders!" vindt u op onze website. Indien u zich uiterlijk 17 april inschrijft, krijgt u een extra grote vroegboekkorting van maar liefst EUR 50. Schrijft u zich dus snel in.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Ga dan naar de homepage van onze site, klik op ‘Uw gegevens’, voer uw e-mailadres in en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. U krijgt dan onmiddellijk, per e-mail, een nieuw wachtwoord. En mocht u problemen hebben met het registeren? Neemt u dan gerust even contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Marcel Lemmens & Tony Parr
Teamwork

maandag 23 maart 2009

Workshop Terminologie voor de vertaalpraktijk in Antwerpen

Vrijdag 3 april 2009 houden wij [Steunpunt Nederlandstalige Terminologie van de Nederlandse Taalunie] onze tweede workshop Terminologie voor de Vertaalpraktijk, deze keer in Antwerpen. Net als de vorige keer wordt deze workshop georganiseerd door het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie en de vereniging NL-Term, dit keer in samenwerking met de Artesis Hogeschool die als gastheer optreedt.

De workshop heeft als onderwerp terminologie voor de vertaalpraktijk en is bedoeld voor vertalers en medewerkers van vertaalbureaus. De docenten zijn thuis in de vertaalwereld of zijn op een andere manier direct bij de praktijk betrokken.

Op onze website NedTerm vindt u een verslag van onze vorige workshop en het programma van de komende workshop van 3 april. Om u zich aan te melden, kunt u mailen naar steunpunt@let.vu.nl.

Bron: nieuwsbrief terminologie van het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie van de Nederlandse Taalunie

Mededeling uit Belastingdienst actueel voor ondernemers

Ontbrekende rubriek in voorlopige aanslag 2009

10 februari 2009


Misschien hebt u onlangs een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premies volksverzekeringen 2009 ontvangen. In sommige gevallen ontbreekt bij de specificatie van het inkomen uit werk en woning (box 1) de rubriek 'Eigen woning'.

Bij het afdrukken van de voorlopige aanslag is de rubriek 'Eigen woning' helaas weggevallen.

Uw voorlopige aanslag is echter wel juist vastgesteld. U hoeft dus zelf verder niets te doen.

Bron: Belastingdienst actueel voor ondernemers