woensdag 3 februari 2010

Eendaagse cursus voor beginnend vertalers

VertalersPlatform houdt op zaterdag 17 april 2010 een eendaagse cursus voor beginnend vertalers, 'Aan de slag!' in hotel Park Plaza te Utrecht.

Met deze workshop wil VertalersPlatform vertalers helpen met het opstarten van hun werkzaamheden als freelance vertaler, en reële informatie geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het vak. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de computer bij het vertaalproces en aan het werken met een vertaalprogramma.

Het programma
De ochtend staat in het kader van het hetgeen komt kijken bij het opbouwen van je werkzaamheden als freelance vertaler, waarbij onder meer aan bod komt hoe je aan vertaalopdrachten kunt komen en waarop je daarbij moet letten, hoe je je tarief bepaalt en wat het nut is van specialisatie.

Daarna volgt een gezamenlijk lunchbuffet, een ideaal moment om informeel met je collega's van gedachten te wisselen.

's Middags staat het gebruik van de computer centraal, waarbij onder meer aandacht besteed wordt aan online veiligheid, aan de voordelen van het gebruik van een vertaalgeheugenprogramma en van spraakherkenning, en er worden adviezen gegeven voor een goed beheer van documenten.

Ter afsluiting is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na te praten.

Na inschrijving word je in de gelegenheid gesteld van te voren vragen in te dienen, wat ons in staat stelt deze dag nog beter af te stemmen op je behoeften. Ook is het natuurlijk mogelijk om op de dag zelf vragen te stellen.

Aanmelden en kosten
De kosten voor deelname aan de gehele dag bedragen 275 euro excl. btw.
Bij aanmelding en betaling voor 1 maart 2010 ontvang je een vroegboekkorting
van 25 euro excl. btw.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je snel in. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Het inschrijfformulier vind je op http://www.vertalersplatform.nl/ws-inschrijven.php

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ineke Kuiper van het VertalersPlatform.

Geen opmerkingen: