dinsdag 11 november 2008

Waar haal ik toch mijn ondernemersinformatie vandaan?

Met het risico nu een open deur in te trappen, bij deze even een tip voor alle collega's: blogs en websites voor startende ondernemers kunnen ook veel waardevolle informatie bevatten voor de meer ervaren ondernemers onder jullie.

Enkele goede voorbeelden van dergelijke sites zijn natuurlijk die van de Kamer van Koophandel en de speciale pagina's voor starters van de Belastingdienst maar ook blogs als Businessbox, die zich specifiek op beginnende ondernemers richten, staan vaak boordevol tips die veel ervaren ondernemers nog niet in uitvoering hebben gebracht of waar ze zelfs nog nooit van gehoord hebben. En al had je dat wel: herhaling is de beste leermeester.

Behalve websites en blogs zijn ook specifieke e-maillijsten vaak heel waardevolle informatiebronnen en handige vraagbaken én natuurlijk een leuke manier om met je concullega's in contact te komen. Kijk voor een overzicht bijvoorbeeld eens op de website van Ineke Kuiper, die overigens nog veel meer interessante informatie voor tolken, vertalers en ondertitelaars bevat.

Let wel op dat je informatie over wetten en regelgeving, alsook over zaken als belasting altijd controleert op de site van het desbetreffende overheidsorgaan. Niet alle websites worden even vaak bijgewerkt en je kunt er natuurlijk niet zomaar vanuitgaan dat de auteur ook verstand heeft van jouw situatie.

Auteur: Mariëtte van Drunen, MVD translations

Geen opmerkingen: