vrijdag 31 januari 2014

Is de vertaalbranche klaar voor de toekomst?

[Persbericht]


Op 4 april 2014 organiseert OCPE de conferentie Vertaaltechnologie – kans of bedreiging? Gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland zullen de nieuwste technologische ontwikkelingen in de branche presenteren en zij laten zien hoe tolken en vertalers daarop kunnen inspelen. De conferentie vindt plaats in Utrecht-Nieuwegein.

De conferentie trapt af met een bijdrage van Alexander Drechsel over technologische ontwikkelingen in de tolkbranche: remote interpreting en gebruik van tablets. Verder komen aan bod de nieuwste trends in lokalisatie, machine translation en post editing, kwaliteitsborging bij vertalingen, de wisselwerking tussen het bedrijfsleven en de vertaalbranche, als ook het auteursrecht van vertalingen en vertaalgeheugens. Sales trainer Wim van der Mark houdt een presentatie over social media en online personal branding. Alle presentaties en discussies worden simultaan vertaald via tolkcabines.

‘Om me heen zie ik dat tolken en vertalers soms huiverig zijn voor de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Die worden vaak als een bedreiging gezien. Maar tegelijk zie ik dat je daaraan niet kunt ontkomen. Wij zijn trots dat we een aantal topsprekers gevonden hebben die een overzicht zullen geven van deze ontwikkelingen en de kansen die dit voor ons vakgebied oplevert,’ aldus Danuta Jong, één van de organisatoren.

De prijs van de conferentie is zo laag mogelijk gehouden: t/m 14 februari geldt een speciale prijs van 175 euro, daarna wordt het 225 euro. Voor studenten van vertaalopleidingen geldt een speciale prijs van respectievelijk 125 en 175 euro. Deelnemende tolken en vertalers krijgen 5 PE-punten.

Het programma en overige relevante informatie zijn te vinden op de website van de conferentie (http://conferentie.ocpe.nl), waar men zich ook kan inschrijven. De conferentie wordt georganiseerd door Danuta Jong (oprichter van OCPE – een bureau voor permanente educatie voor tolken en vertalers uit Amsterdam) en Iulianna van der Lek (zelfstandig consultant vertaaltechnologie en trainer in CAT-tools).

--
Dit was een persbericht van OCPE. Vertalersnieuws is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit persbericht.

Geen opmerkingen: