maandag 3 november 2008

Doortimmerd ondernemingsplan kan doorslaggevend zijn

Als je een eigen bedrijf wilt starten begint de voorbereiding bij het maken van een goed doordacht ondernemingsplan. Een goed begin is het halve werk: een ondernemingsplan gebaseerd op reële aannames en op de juiste manier op papier gezet, vergroot de kans aanmerkelijk dat een bedrijf aanloopproblemen de baas kan en uiteindelijk succesvol is. Dit blijkt ook uit de cijfers: van alle startende ondernemingen is binnen vijf jaar de helft gestopt. Ruim 70% van de gestopte bedrijven bleek niet over een goed ondernemingsplan te beschikken (onderzoek Kamer van koophandel Zuidwest Nederland).

Nieuwe ondernemingsplan
De Kamer van Koophandel helpt ondernemers op weg. Vanaf 1 november is het nieuwe, verbeterde ondernemingsplan te downloaden en in te vullen via http://www.kvk.nl/. Het ondernemingsplan bestaat uit vijf hoofdstukken. Het is laagdrempelig van opzet en dus voor iedere ondernemer toegankelijk. Het is voorzien van handige uitleg en voorbeelden, en bevat bruikbare informatie van zowel de kamer van Koophandel als derden. Het plan kan geprint worden en ook opgeslagen worden op de eigen computer.

Startersmagazine
Op 1 november verschijnt ook de eerste uitgave van het Startersmagazine. Dit blad bevat verhalen voor, door en over ondernemers. Natuurlijk ontbreken ook de praktische tips niet, zoals het 10-stappenplan voor starters. Het blad is gratis af te halen bij de Kamer van Koophandel en binnenkort ook te downloaden via de website.


Bron: Kamer van Koophandel

Geen opmerkingen: