dinsdag 16 maart 2010

Letterkundig Museum groter en mooier

Bron: nieuwsbericht op de website van de Nederlandse Taalunie, Taaluniversum, d.d. 4 maart 2010

Het Letterkundig Museum in Den Haag is geheel vernieuwd en heeft op 4 maart haar plechtige heropening gevierd. Er is nu ruim 500 vierkante meter extra tentoonstellingsoppervlak en het gebouw is veel helderder geworden.

Vanaf 5 maart zijn twee nieuwe vaste tentoonstellingen te zien: Het Pantheon, een ode aan 100 belangrijke schrijvers vanaf de middeleeuwen tot heden, en de vernieuwde Nationale Schrijversgalerij.

Voor het eerst zijn in een tentoonstelling Nederlandse en Vlaamse schrijvers vanaf de middeleeuwen tot vandaag te bewonderen. Het Pantheon brengt alle hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur in de meest brede zin bijeen. Het is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen. Het gehele schrijfproces van beroemde schrijvers kan worden gevolgd, van de eerste krabbel tot de laatste drukproef. Ook het rumoer rond literaire ruzies en het vaak alledaagse van schrijverslevens wordt zichtbaar gemaakt.

Het Pantheon is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, de Nederlandse Taalunie en de Steunstichting van het Letterkundig Museum. Een overzicht is te zien op de website van het Letterkundig Museum.

Meer informatie: www.letterkundigmuseum.nl

Geen opmerkingen: