vrijdag 31 juli 2009

Allemaal je vliegbelasting al teruggevraagd?

Uit Belastingdienst actueel voor ondernemers, 2 juli 2009

Geen vliegbelasting meer per 1 juli 2009


Vanaf 1 juli 2009 betalen de Nederlandse luchthavens geen vliegbelasting meer voor reizigers die vanaf deze luchthavens vertrekken.

Afhankelijk van de bestemming van de passagiers betaalden de luchthavens per reiziger € 11,25 of € 45. De vliegbelasting werd via de vliegmaatschappijen meestal doorberekend aan de reizigers.

Vliegbelasting al betaald
Hebt u een ticket gekocht en betaald inclusief vliegbelasting, maar vliegt u pas 1 juli of later? Dan kunt u de vliegbelasting terugvragen bij de organisatie waar u uw ticket hebt geboekt.

Aangifte- en administratieplicht vervalt
De luchthavens hoeven met ingang van het 3e kwartaal van 2009 geen aangifte meer te doen en geen vliegbelasting meer te betalen. Voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen vervalt de administratieplicht. De luchtvaartmaatschappijen hoeven na 1 juli 2009 niet meer bij te houden hoeveel passagiers er naar welke bestemmingen vertrekken. Ook hoeven zij deze gegevens voor de vliegbelasting niet meer aan luchthavens door te geven.

Fiscaal stimuleringspakket
De maatregel om reizigers geen vliegbelasting meer te laten betalen is onderdeel van het Fiscaal stimuleringspakket. In die wet staan fiscale maatregelen die deel uitmaken van het crisispakket van het kabinet.

Bron: Belastingdienst actueel voor ondernemers, 2 juli 2009

Geen opmerkingen: