dinsdag 16 december 2008

Lichte daling uurtarieven zelfstandigen

Publimix Media & Marketing verwacht verdere prijsdalingen

Uit onderzoek door de redactie van de Prijzen & Tarievengids blijkt dat de tarieven van zelfstandigen de laatste maanden licht gedaald zijn. Afgelopen half jaar daalde het gemiddelde uurtarief van 63 euro naar 61,20 euro. De redactie verwacht dat de daling in bepaalde branches zal toenemen. In andere branches wordt de daling beperkt door de krapte op de arbeidsmarkt.

Het gemiddelde uurtarief van mannen bedraagt momenteel 61.60 euro. Vrouwen vragen gemiddeld 59,30 euro per uur tegen 59 euro vorig jaar. Overigens lopen de tarieven van de verschillende beroepsgroepen behoorlijk uiteen.

Minder uitschieters
In vorige jaren waren er meer uitschieters naar boven. Met name in de financiële en de adviesbranche vroegen zelfstandigen soms hoge uurtarieven. De laatste maanden laten zien dat er van dit soort uitschieters geen sprake meer is. Kennelijk zijn ondernemers voorzichtiger geworden en willen ze zich niet uit de markt prijzen.

De Prijzen & Tarievengids 2009/2010 bevat uurtarieven van ruim honderdvijftig beroepen. Daarnaast bevat de gids vijf verschillende methodes om een uurtarief te berekenen of te bepalen. De tarieven enquête is te vinden op www.publimix.nl

Bron: Publimix Media & Marketing via Nieuwsbank.nl

Geen opmerkingen: