vrijdag 4 juli 2014

Informatiebijeenkomst digitalisering Bureau Wbtv & wijziging PE-beleid

[Persbericht]


Na de zomervakantie neemt Bureau Wbtv een online systeem in gebruik waarmee u zelf digitaal uw zaken kunt regelen. U kunt straks zelf uw gegevens beheren. Ook ontwikkelt Bureau Wbtv een nieuw PE-beleid dat hierop aansluit. Op 15 juli 2014 is er een informatiebijeenkomst over de op handen zijnde wijzigingen.

Wat verandert er?


1. Digitalisering: minder administratie, snellere afhandeling

Via een beveiligde toegang kunt u straks alle diensten van Bureau Wbtv digitaal afnemen. U kunt dan online een verzoek indienen, zelf uw gegevens gemakkelijk aanpassen, zelf uw PE-punten registreren en de status van uw verzoeken inzien. De digitalisering biedt u als tolk of vertaler ook andere voordelen. Zo worden uw administratieve lasten beperkt en worden de behandeltermijnen korter.

DigiD
Om straks gebruik te kunnen maken van de digitale diensten, heeft u een DigiD nodig. Lees voor meer informatie hierover op de site van Bureau Wbtv het artikel DigiD nodig voor digitale diensten.

2. Beleid permanente educatie

Bureau Wbtv ontwikkelt op dit moment een nieuw PE-beleid. De nieuwe benadering biedt u als tolk of vertaler meer mogelijkheden om aan te sluiten bij uw eigen behoeften en mogelijkheden. Dit nieuwe beleid, waarbij de verantwoordelijkheid voor het volgen en het registreren van gevolgde bijscholing geheel bij u ligt, sluit aan bij de nieuwe, digitale werkwijze.

Bijeenkomst 15 juli 2014

Bureau Wbtv houdt u van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte via nieuwsbrieven en de website. Maar over de op handen zijnde wijzigingen vindt op dinsdag 15 juli 2014 ook een speciale informatiebijeenkomst plaats.

Op de bijeenkomst licht Bureau Wbtv het nieuwe PE-beleid toe, krijgt u te horen hoe het nieuwe digitale systeem werkt, wat er van u verwacht wordt en wat de wijzigingen voor u betekenen. Andersom wordt u ook geïnformeerd over wat u van Bureau Wbtv mag verwachten en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. U moet zich wel vooraf aanmelden, want er is beperkt plaats.

Meer informatie over de bijeenkomst vindt u op de website van Bureau Wbtv.

--
Dit is een ingekort persbericht van Bureau Wbtv. Vertalersnieuws is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit persbericht.

Geen opmerkingen: