maandag 11 april 2011

Goede doelen geholpen dankzij de boekenkast

Door Dieuwke van der Veen

De eerste vertaler die geen uitpuilende boekenkast heeft moet ik nog tegenkomen. Of u boeken vertaalt of juridische documenten, er staan ongetwijfeld boeken in de kast die u vast nooit meer leest maar waar u een ander een plezier mee doet.

Books4life, een keten van tweedehands boekwinkels, ontfermt zich over die verweesde boeken, en maakt daarmee niet alleen boekenwurmen blij maar dankzij de opbrengst ook organisaties als Oxfam/Novib en Amnesty International. Books4life is op verschillende plaatsen gevestigd, onder andere in Groningen, in de Oude Kijk in 't Jatstraat, in de Joho-winkel, op nummer 30.

Maak dus bij de voorjaarsschoonmaak ruimte in uw kast en stap met uw oude boeken naar Books4life. Houd ook uw eer als boekenliefhebber hoog door die ruimte direct weer op te vullen met nieuwe tweedehandsboeken, die u daar voor een mooi prijsje kunt krijgen. Jelly Julia de Jong, Ph. D., meldt in een bericht aan de VVAO, de vereniging voor vrouwen met een hogere opleiding, dat de Groningse zaak veel Nederlandse en Engelse titels en een bescheiden collectie Duitse en Franse boeken heeft, maar dat kan per locatie verschillen. Een typische win-winsituatie.

Voor verdere informatie zie http://www.books4life.nl/.

Geen opmerkingen: