dinsdag 8 februari 2011

Digid voor bedrijven - een paar aandachtspunten voor u overstapt

Door Mariëtte van Drunen

Pas geleden berichtte Vertalersnieuws al dat DigiD voor bedrijven dit jaar zal worden vervangen door eHerkenning. We moeten overstappen, maar de vraag is natuurlijk hoe dat werkt en waarop we moeten letten. Hieronder een paar aandachtspunten:
  • Alleen Digid voor bedrijven wordt omgezet in eHerkenning. Uw persoonlijke Digid blijft gewoon bestaan.
  • De verschillende aanbieders hebben niet allemaal dezelfde eHerkenningsmiddelen (bijvoorbeeld sms, gebruikersnaam/wachtwoord of bankpas). Ook de dienstverlening en kosten kunnen verschillen. Kijk voor meer informatie over de verschillen op: http://www.eherkenning.nl/bedrijven/aanbieders.
  • Nog niet alle overheidsinstanties zijn overgestapt. Zie voor een overzicht van instanties die zijn overgestapt en instanties die bezig zijn met de overstap: http://www.eherkenning.nl/bedrijven/waar-gebruiken
  • U moet zelf het betrouwbaarheidsniveau bepalen dat u nodig hebt (kijk bij de lijst met instanties welk niveau de instanties gebruiken waarvoor u eHerkenning nodig hebt). Let voor u gaat overstappen goed op: de snelle overstapmethode via https://overstappen.eherkenning.nl/ is alleen geschikt voor het laagste betrouwbaarheidsniveau, niveau eH1. Voor de andere niveaus moet u het reguliere aanvraagproces volgen. Meer informatie hierover vindt u op: www.eherkenning.n/bedrijven/aanbieders.
  • eHerkenning is alleen gratis voor het laagste betrouwbaarheidsniveau, niveau eH1. Dit eHerkenningsmiddel kunt u het eerste jaar gratis gebruiken en blijft naar verwachting ook daarna gratis. U kunt tot 15 april 2011 gratis en extra makkelijk overstappen via de overstapservice voor bedrijven met Digid op: https://overstappen.eherkenning.nl/.
Bron: vragen en antwoorden over eHerkenning: http://www.eherkenning.nl/opvolger-digid-bedrijven/vraag-en-antwoord-overstappen

 

 

 

Geen opmerkingen: