dinsdag 8 februari 2011

VAN ACUERDO TOT AANDEELHOUDERSBESLUIT: studiedag voor juridisch vertalers Spaans

Door Dieuwke van der Veen

Op vrijdag 4 maart 2011 organiseert ASA Vertaalbureau een studiedag met twee workshops voor juridisch vertalers Spaans. Uit de aankondiging blijkt dat de studiedag uit vier onderdelen bestaat, waarin onder andere aan de orde komen:
  • de vertaling van een aandeelhoudersbesluit van een bv; en  
  • de algemene kennis van het Nederlandse en Spaanse rechtssysteem die nodig is om een dergelijk besluit correct en in voor de klant begrijpelijke taal te vertalen; en
  • de vertaling naar het Nederlands van een Spaanse dagvaarding.
De onderwerpen worden behandeld door specialisten uit de rechtspraktijk. De dag wordt afgesloten met een plenaire discussie met de workshopleiders, juriste en vertaalster mr. M.A. Sáez Ruiz en mr. J. Blanco Fernández, advocaat te Amsterdam, en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

Praktische informatie: De workshop heeft plaats in De Poort van Kleef, Mariaplaats 7, 3511 LH, op loopafstand van Utrecht CS. De kosten van inschrijving bedragen € 110,-- inclusief 19% BTW, voor 25 februari over te maken op girorekening 7582474 van ASA Vertaalbureau te Amsterdam. Er is een annuleringsregeling.

Nadere informatie en aanmelden: ASA Vertaalbureau, Herenstraat 41, 3512 KB Utrecht, tel.: 020-4703890, e-mail: asa@traductor.nl

Tip: De volgende workshop van ASA vertaalbureau is op vrijdag 5 april 2011 en heeft als thema familierecht.

 

Geen opmerkingen: