zaterdag 24 september 2011

Heffing KvK verdwijnt

Door Eva Schwarzberg

Per 1 januari 2013 verdwijnt de heffing waarvoor de Kamer van Koophandel (KvK) ondernemers jaarlijks een factuur stuurt. De heffing is de afgelopen jaren al steeds gedaald, maar gaat nu dus ook echt verdwijnen.

Ondernemers moeten meer ruimte krijgen om te ondernemen. De jaarlijkse acceptgiro die in de bus valt is niet meer van deze tijd. De ondersteuning van de ondernemer moet gerichter en effectiever zodat het duidelijk is waarvoor er betaald wordt.

Reorganisatie KvK
Het afschaffen van de heffing maakt deel uit van de modernisering van de Kamers van Koophandel. De twaalf regionale KvK’s komen samen in één organisatie waarvan ook Syntens deel gaat uitmaken. Wie betaalt dit Ondernemersplein? Dat is het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). In oktober wordt er meer bekend gemaakt over de verdere invulling van het Ondernemersplein. Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Ik vind het een goed idee dat je alleen betaalt voor diensten waarvan je ook echt gebruikmaakt of waarvoor je zelf kiest, ook als de kosten dan hoger uitvallen dan de jaarlijkse heffing.

Bron: Kamer van Koophandel (KvK) en nieuwsbrief VZZP

Geen opmerkingen: