vrijdag 1 juli 2011

Breintraining en notatietechnieken voor tolken en vertalers

Door Mariëlle van Benthum

Tolken en vertalers moeten veel informatie verwerken. Tolken Select biedt daarom een tweedaagse cursus waarin u leert effectiever te noteren, meer te onthouden en efficiënter te werken. De cursus behandelt onder andere snellezen, geheugentechnieken, mindmappen en meer doen in minder tijd.

Snellezen
U ontvangt tips en technieken waarmee u uw leessnelheid kunt verdubbelen. Op twee verschillende momenten wordt uw leessnelheid gemeten. U kunt uw voortgang dus meteen zien.

Mindmappen
Mindmappen is een creatieve, grafische manier om informatie te structureren. Zo kunt u eenvoudig hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. De techniek stelt uw brein in staat associaties en verschillende netwerken te maken.

Programma
Op de eerste dag leert u hoe het menselijk brein informatie verwerkt en wat u kunt doen om dit proces te optimaliseren. In de cursus gaat u zelf aan de slag met mindmaps. Ook krijgt u inzicht in de verschillende situaties waarin u mindmaps kunt gebruiken.

Op de tweede dag wordt uitgelegd hoe het geheugen werkt en hoe u met geheugentechnieken informatie gemakkelijker kunt onthouden en op een willekeurig moment kunt oproepen. Zo wordt u handiger in het onthouden van namen, gegevens en gezichten.

Interactief en persoonsafhankelijk
Geheugentechnieken zijn persoonsafhankelijk. De ene persoon heeft veel baat bij een bepaalde techniek, terwijl een ander betere resultaten boekt met een andere methode. Daarom worden er voor iedere deelnemer specifieke interactieve geheugensystemen aangelegd.

Train your Brain
Tolken Select werkt samen met Train your Brain. Dit is een groep mensen die zich bezighoudt met ontdekkingen op het gebied van breintraining en breinoptimalisatie. Train your Brain geeft praktische handvaten voor onder meer optimale studiemethoden, snellezen, concentratie en ontspannen. Op de website vindt u veel gratis informatie, waaronder een minicursus ‘7 Gouden Brein tips’. Daarnaast bevat de website een uitgebreide collectie informatieve artikelen.

Meer informatie
Meer informatie vindt u via de volgende links:

Geen opmerkingen: