vrijdag 8 juni 2012

Opleidingscentrum Permanente Educatie voor beëdigde tolken en vertalers

[Persbericht]

Amsterdam 4 juni 2012


Hoera! Geboren!

Op 23 mei j.l. heeft in Amsterdam het OpleidingsCentrum Permanente Educatie officieel het daglicht gezien. OCPE is een opleidingsinstituut voor PE-activiteiten voor beëdigde tolken en vertalers.

OCPE is opgericht door Danuta Jong, van origine een Poolse. Danuta woont al ruim 25 jaar in Nederland. Ze heeft gewerkt in het onderwijs, in het bedrijfsleven en als freelance tolk en vertaler. De opgedane kennis en ervaring zet ze nu in op het gebied van Permanente Educatie.

OCPE biedt aan interessante en relevante studiedagen en workshops aan, inspirerend voor deelnemers én voor sprekers, met een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding. Dit zijn de twee uitgangspunten van OCPE.

Op dit moment heeft OCPE elf workshops in haar portefeuille: van een acquisitietraining tot een workshop tolken Russisch-Engels en een studiedag over de recente taalveranderingen. Op deze bijzondere dag worden maar liefst vijf talen behandeld: Duits, Spaans, Italiaans, Grieks en Pools. Om aan de behoeftes van in het buitenland wonende tolken en vertalers tegemoet te komen is OCPE webinars aan het ontwikkelen. OCPE kan op aanvraag in-company trainingen ontwikkelen. Dank zij het uitgebreide netwerk van docenten en trainers zijn we in staat op korte termijn hoogwaardige trainingen aan te bieden.

Meer informatie over OCPE en haar aanbod vindt u op de website van OCPE (www.ocpe.nl). Regelmatig zal OCPE een Nieuwsbrief uitbrengen met relevant nieuws voor de beroepsgroep en het aanbod van studiedagen en workshops. De eerste Nieuwsbrief is net uitgekomen en is te vinden op de website van OCPE. In deze Nieuwsbrief staat o.a. belangrijk nieuws voor tolken en vertalers over een Europese Richtlijn betreffende het recht van verdachten op vertolking en vertaling in strafprocedures en EAB’s.

Volgens Danuta Jong, de oprichtster van OCPE : “Mijn motto is: voor professionals en dóór professionals. De workshops en studiedagen van OCPE worden verzorgd door professionals. Het is mijn overtuiging dat dit de beste manier is om volwaardige PE te bieden aan de Nederlandse tolken en vertalers”.

---
Dit was een persbericht van het OpleidingsCentrum Permanente Educatie (OCPE). Vertalersnieuws is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit persbericht.

Geen opmerkingen: