vrijdag 20 mei 2011

Terminologiedag hoger onderwijs

Door Dieuwke van der Veen

In Enschede, Amsterdam en Nijmegen werd er al een gehouden: een terminologiedag Hoger Onderwijs. Van de bijeenkomst in Nijmegen ontving u in Vertalersnieuws van 10 december 2010 al een enthousiast verslag. Op 7 oktober 2011 wordt er voor de vierde keer een gehouden, ditmaal in Groningen. Julia Harvey van UVT, het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen, hoopt dat hij net zo geslaagd zal zijn als de vorige drie en nodigt u uit om de datum alvast in uw agenda te noteren.

De dag is van belang voor vertegenwoordigers van talencentra in het Nederlandse taalgebied, maar ook voor anderen die regelmatig vertalen voor instellingen in het hoger onderwijs.

Tijdstip: Vanaf 12.00 uur bent u welkom voor inschrijving en lunch. Om 13.30 uur begint de eerste lezing, en aan het eind van de middag is er een borrel in een “leuk Gronings eetcafé”, gevolgd door een heerlijk stamppotbuffet zodat u de lange reis naar huis weer aankunt.

Nadere details volgen. Zie ook www.rug.nl/talencentrum en vind het Talencentrum op https://www.facebook.com/languagecentre.universityofgroningen

Geen opmerkingen: