vrijdag 12 november 2010

De Nederlandse taal is een woord kwijt

Persbericht van het INL, d.d. 2 november 2010

Het INL, het Instituut voor Nederlandse Lexicologie, heeft een leuk online taalspel ontwikkeld: HET VERLOREN WOORD. Doel van het spel is om met behulp van cryptische omschrijvingen en zoekopdrachten een Nederlands woord te ontmaskeren. Deelnemers beleven met deze zoektocht de gevarieerdheid van de Nederlandse taal. De spelperiode is zes weken. Website van het spel is www.hetverlorenwoord.eu

Grenzen opzoeken van je taalkennis
De moeilijkheidsgraad van dit spel is hoog. De doorgewinterde puzzelaar, de ervaren woordenboekgebruiker en de ware taalliefhebber zullen de grenzen van hun taalkennis moeten opzoeken om HET VERLOREN WOORD te kunnen vinden. Iedere ronde worden er aanvullende aanwijzingen gegeven die iets gemakkelijker zijn.

Bedacht en vormgegeven door het INL
Het spel is een product van het INL, Schatkamer van de Nederlandse Taal. Het INL verzamelt en bestudeert Nederlandse woorden, slaat ze op in databanken en maakt daarmee wetenschappelijke woordenboeken. Daarnaast beheert en onderhoudt het INL digitale taalmaterialen en stelt die beschikbaar aan geïnteresseerden. Zo is de Schatkamer van de Nederlandse taal voor iedereen toegankelijk.

Geen opmerkingen: