woensdag 26 november 2008

Kamer van Koophandel komt met juridische APK

In haar nieuwsbrief voor ondernemend Brabant wijst de Kamer van Koophandel ondernemers erop dat ze zichzelf aardig in de nesten kunnen werken als ze onvoldoende aandacht besteden aan juridische zaken. Volgens de KvK is uit een recent door hen gehouden enquête gebleken dat er meer aandacht nodig is voor preventie van juridische conflicten.

Om deze reden heeft de Kamer van Koophandel nu een zogenaamd juridisch APK op haar website geplaatst: een korte internettest met 25 vragen die de ondernemer op de hoogte moet brengen van de juridische knelpunten in zijn of haar werkwijze.

Ondergetekende heeft de test uiteraard direct zelf uitgevoerd en kwam tot de conclusie dat dit waarschijnlijk een erg goed idee was. Niet alleen moest ik tot mijn eigen verbazing soms nee antwoorden op vragen waar duidelijk 'ja' het enige verstandige antwoord was geweest, maar er kwamen ook zaken aan de orde waarbij ik nog niet eerder had stilgestaan, zoals het controleren van de VAR van andere freelancers die je inhuurt voor, bijvoorbeeld, vertalingen.

De test gaat onder andere in op onderwerpen als rechtsvorm, handelsnamen, verzekeringen, bestemmingsplan en opdrachtbevestiging. Het invullen kost minder dan 5 minuten en is naar mijn mening zeker aan te raden.

Ga dus snel naar de juridische APK van de Kamer van Koophandel.


Auteur: Mariëtte van Drunen, MVD translations

Bron: Nieuwsbrief voor ondernemend Brabant van de Kamer van Koophandel

Geen opmerkingen: